Apotheek – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff – Winsum

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff

We heten u van harte welkom op de website van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Bergwerff in Winsum en Mantgum. Onze praktijk is geaccrediteerd en voldoet aan de verplichtingen van de privacywet AVG . U komt in een huisartsenpraktijk die werkt aan kwaliteit door een toegewijd en enthousiast team.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff
Skans 4 8831 XS Winsum

Apotheek

De apotheek is iedere werkdag van 8.00 – 17.00 open. U kunt voor al uw medicatie bij onze apotheek terecht. Wij worden dagelijks bevoorraad door de groothandel Brocacef.

Ophaaltijden Medicatie: 

Winsum: alle werkdagen

  • Vanaf 2 werkdagen na de bestelling tussen 15.00-17.00 uur
  • Vanaf 3 werkdagen na de bestelling tussen 11.30-12.00 uur

Mantgum: Van maandag t/m donderdag

Tussen 26 juli en 4 september kunt u in verband met de vakanties geen medicatie ophalen in Mantgum.

  • Vanaf 2 werkdagen na de bestelling tussen 16.00-17.00 uur

Er mag maar 1 wachtende voor de apotheek binnen zijn. Staat er al iemand binnen dan vragen wij u buiten te wachten.

Central Filling

Misschien valt het u op: er is iets gewijzigd in de verpakking van uw medicatie. Sinds enige tijd wordt uw medicatie op een centrale plek klaargemaakt in het distributiecentrum van onze groothandel. Dit proces van centraal verpakken en etiketteren van de herhaalmedicatie noemen we ‘central filling’.

Hierdoor houden we meer tijd over voor u als patiënt. De controle vooraf en achteraf op de medicatie vindt echter plaats in uw eigen apotheek. Daar verandert niets in. U kunt erop vertrouwen dat wat u voorgeschreven krijgt ook correct bij u afgeleverd wordt.

Kijksluiter

Met behulp van de Kijksluiter kunt u thuis in alle rust aan de hand van een animatievideo de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw geneesmiddel beluisteren. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Klik hier en u kunt aan de slag met kijksluiter. Deze is ook te downloaden als app! Vraag naar een kijksluiter kaart bij de apothekersassistent.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

Kijksluiter is een samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Zelfzorgartikelen

Wij hebben een uitgebreid assortiment met zelfzorgartikelen. Ons assortiment bevat o.a.: pijnstillers, vitaminepreparaten, hoestdranken en verbandmiddelen. Dit zijn geneesmiddelen en artikelen die zonder recept van de arts verkrijgbaar zijn. We geven u graag deskundig advies en kunnen voor u nakijken of deze middelen passen bij uw overige medicatie. Zelfzorgmiddelen worden niet vergoed. Er kan contant of met de pin worden betaald.

Voorschrijven op stofnaam

Per jaar wordt in Nederland meer dan 3 miljard euro uitgegeven aan medicijnen op recept. Net als bij de pijnstillers, neusdruppels en andere medicijnen die u zonder recept kunt krijgen, zijn er behoorlijke prijsverschillen tussen merk- en merkloze medicijnen op recept. Soms scheelt het wel 25%. Daarom hebben de huisartsen met de minister van VWS afgesproken dat zij zoveel mogelijk de naam van de werkzame stof op het recept zetten. De apotheek kan dan het goedkoopste middel aan u afleveren. De zorgverzekeraars zien er op toe dat dit ook gebeurt middels contracten, het aanwijzen van middelen die wel/niet vergoed worden, of zij vergoeden alleen het goedkoopste middel.

Voordelen:

Door een goedkoop medicijn voor te schrijven en aan u mee te geven (uw apotheekhoudende huisarts) en te vergoeden (zorgverzekeraar), kunnen vele miljoenen worden bespaard. Dit helpt mee de gezondheidszorg betaalbaar te houden. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Controle van de overheid garandeert dat merkloze medicijnen aan dezelfde eisen voldoen als merkmiddelen. Maar er zijn meer voordelen: in tegenstelling tot de merknaam is de naam van de werkzame stof in alle landen hetzelfde. Zo weten artsen en apothekers overal ter wereld welk geneesmiddel u gebruikt.

Nadelen:

Al tijden gewend aan hetzelfde doosje dat u af komt halen en nu krijgt u steeds weer een ander doosje. Aangezien de prijzen van medicijnen maandelijks wijzigen kan dit tot gevolg hebben dat wij regelmatig een andere verpakking moeten afleveren, en u dus weer een ander doosje krijgt. Wij benadrukken dat het hierbij wel om hetzelfde medicijn gaat!