Apotheek – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff – Winsum

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff

We heten u van harte welkom op de website van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Bergwerff in Winsum en Mantgum. Onze praktijk is geaccrediteerd en voldoet aan de verplichtingen van de privacywet AVG. U komt in een huisartsenpraktijk die werkt aan kwaliteit door een toegewijd en enthousiast team.

Let op: tussen t/m 30 september is er geen afhaalmogelijkheid van medicatie in Mantgum 

 

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff
Skans 4 8831 XS Winsum

Apotheek

U kunt voor al uw medicatie bij onze apotheek terecht. De apotheek is iedere werkdag van 8.00 – 17.00 open. Telefonisch is de apotheek tussen 8-10 uur bereikbaar. Wij worden op maandag t/m donderdag bevoorraad door de groothandel Brocacef. Op vrijdag worden wij niet meer bevoorraad. Wilt u hier rekening mee houden bij uw bestelling?

Wanneer besteld Vanaf wanneer aanwezig op de praktijk voor ophalen of bezorging
Maandag voor 10 uur Woensdagmiddag vanaf 15.00 uur
Dinsdag voor 10 uur Donderdagmiddag vanaf 15.00 uur
Woensdag voor 10 uur Vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur
Donderdag voor 10 uur Maandagmiddag vanaf 15.00 uur
Vrijdag voor 10 uur Dinsdagmiddag vanaf 15.00 uur
Weekend Dinsdagmiddag vanaf 15.00 uur

In onze apotheek zijn gediplomeerde apothekersassistentes werkzaam:

  • Jantsje de Beer
  • Tineke Visser-de Beer
  • Paulien Lemstra

Ophaaltijden Medicatie: 

Winsum: alle werkdagen

  • Vanaf 2 werkdagen na de bestelling tussen 15.00-17.00 uur (op woensdag tot 18.00 uur)
  • Vanaf 3 werkdagen na de bestelling tussen 11.30-12.00 uur

Mantgum: Van maandag t/m donderdag

  • Tussen t/m 30 september is er geen afhaalmogelijkheid van medicatie in Mantgum 
  • Vanaf 2 werkdagen na de bestelling tussen 16.00-17.00 uur

Er mag maar 1 wachtende voor de apotheek binnen zijn. Staat er al iemand binnen dan vragen wij u buiten te wachten.

Central Filling

Misschien valt het u op: er is iets gewijzigd in de verpakking van uw medicatie. Sinds enige tijd wordt uw medicatie op een centrale plek klaargemaakt in het distributiecentrum van onze groothandel. Dit proces van centraal verpakken en etiketteren van de herhaalmedicatie noemen we ‘central filling’.

Hierdoor houden we meer tijd over voor u als patiënt. De controle vooraf en achteraf op de medicatie vindt echter plaats in uw eigen apotheek. Daar verandert niets in. U kunt erop vertrouwen dat wat u voorgeschreven krijgt ook correct bij u afgeleverd wordt.

Kijksluiter

Met behulp van de Kijksluiter kunt u thuis in alle rust aan de hand van een animatievideo de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw geneesmiddel beluisteren. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Klik hier en u kunt aan de slag met kijksluiter. Deze is ook te downloaden als app! Vraag naar een kijksluiter kaart bij de apothekersassistent.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

Kijksluiter is een samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Zelfzorgartikelen

Wij hebben een uitgebreid assortiment met zelfzorgartikelen. Ons assortiment bevat o.a.: pijnstillers, vitaminepreparaten, hoestdranken en verbandmiddelen. Dit zijn geneesmiddelen en artikelen die zonder recept van de arts verkrijgbaar zijn. We geven u graag deskundig advies en kunnen voor u nakijken of deze middelen passen bij uw overige medicatie. Zelfzorgmiddelen worden niet vergoed. Er kan contant of met de pin worden betaald.