Coronavirus – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff – Winsum

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff

We heten u van harte welkom op de website van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Bergwerff in Winsum en Mantgum. Onze praktijk is geaccrediteerd en voldoet aan de verplichtingen van de privacywet AVG. U komt in een huisartsenpraktijk die werkt aan kwaliteit door een toegewijd en enthousiast team.

Let op: In verband met de vakantieperiode is er geen ophaalmogelijkheid in Mantgum tussen 27 juni en 7 juli. Tussen 8 en 28 augustus is er geen bezorging.

Kom jij ons team als huisarts versterken? We zoeken een huisarts voor 1,2 of 3 dagen. Klik hier voor meer informatie

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bergwerff
Skans 4 8831 XS Winsum

Coronavirus

Coronavirus

De meest actuele informatie over het corona virus kunt u lezen op thuisarts.nlGPinfo.nl of rivm.nl

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Coronavaccinatie

Hebt u vragen over het Coronavaccin? Via de volgende links kunt u hierover meer lezen:

Praktijk richtlijnen

In de praktijk hebben wij voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona virus getroffen. Ondanks al de beperkingen in de praktijkvoering willen we dat u niet te lang met klachten door blijft lopen. Als u klachten heeft, is het goed om eerst via de website Thuisarts.nl te kijken wat u eraan kunt doen. En als het nodig is, schroom dan niet om de praktijk te bellen. We overleggen dan wat voor u de juiste zorg is op dat moment. Zo willen we, ook in deze onrustige tijd, er voor u zijn.

Heeft u klachten als verkoudheid, niezen, hoesten of keelpijn kom dan niet langs, maar neem bij vragen telefonisch contact met ons op. Medicijnen kunnen bij deze klachten worden bezorgd.

Op de website van thuisarts.nl vindt u een corona vragentest. De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De corona-vragentest is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Klik hier om de test te maken.

Er is geen mogelijkheid tot bloedprikken op de praktijk. In het ziekenhuis kunt u beperkt terecht voor het bloedprikken. Heeft u nog een labformulier liggen en twijfelt u wat u moet doen? Of heeft u vragen over het bloedprikken? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Coronaonderzoek

Patiënten van 50 jaar of ouder met een aangetoonde COVID-19, die minder dan 8 dagen ziek zijn komen in aanmerking voor een Corona onderzoek. Heeft u interesse? Meer informatie vindt u op deze website cov-early.

Tijdelijke wijziging verstrekken toestemming delen medische gegevens

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt. Uitsluitend tijdens de coronacrisis kunnen de huisartsenpost en de SEH ook een samenvatting van de medische gegevens van de huisarts raadplegen als je nog nooit een keuze hebt gemaakt. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft. Klik hier voor een uitgebreide toelichting of ga naar https://www.volgjezorg.nl/corona-opt Wilt u uw keuze aan ons doorgeven? Ga naar de pagina “ik geef toestemming” op onze website.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.